Naše webové stránky používají soubory cookie ke zlepšení a přizpůsobení vašeho zážitku a k zobrazování reklam (pokud existují). Naše webové stránky mohou také obsahovat soubory cookie od třetích stran, jako je Google Adsense, Google Analytics, Youtube. Používáním webu souhlasíte s používáním cookies. Aktualizovali jsme naše Zásady ochrany osobních údajů. Klikněte prosím na tlačítko a zkontrolujte naše zásady ochrany osobních údajů.

Jak se zbavit zápachu ze smažení? Návod na čistý vzduch v kuchyni

Přemýšleli jste někdy nad tím, jak se zbavit zápachu, který se vám po smažení pokrmů v kuchyni ulpívá na oblečení a nábytku? I když je smažení jedním z nejoblíbenějších způsobů přípravy jídel, zápach, který způsobuje, může být v některých případech opravdu otravný. Naštěstí existuje řada triků a tipů, jak se ho zbavit, a to bez nutnosti spouštět digestoř či vyvětrat oknem.

Zápach ze smažení pohltí bílý ocet

Bílý ocet je neuvěřitelně účinným prostředkem, který dokáže zápach ze smažení pohltit. Nalijte ho do hrnce a nechte ho vařit asi pět minut. Poté by měl být vzduch v kuchyni čistý a bez zápachu. Tento trik funguje velmi dobře a je jednoduchý na použití.

Další způsoby, jak se zbavit zápachu

Existují i další tipy a triky, jak se zápachu ze smažení zbavit. Tyto metody jsou stejně účinné jako bílý ocet a můžete je kombinovat, abyste dosáhli co nejlepšího výsledku:

  • Přidejte špetku soli, když začne olej pěnit.
  • Oklepejte strouhanku z obalených řízků, abyste snížili riziko připalování a tvorby zápachu.
  • Přidejte do rozpáleného oleje trochu studeného oleje.
  • Přidejte do rozpáleného oleje kousek korku.
  • Pokapejte maso olejem před smažením, abyste snížili tvorbu zápachu.

Můžete využít esenciální oleje

Kromě výše zmíněných tipů a triků existuje i jiný způsob, jak se zápachu ze smažení zbavit. Podle odborníků na výživu můžete využít esenciální oleje, které pomáhají neutralizovat zápachy. Například olej z levandule, eukalyptu nebo tea tree mohou být rozptýleny v kuchyni, aby se zbavili zápachu. Tyto esenciální oleje také mají antiseptické a antibakteriální vlastnosti, takže zároveň čistí vzduch. Je třeba si však dát pozor na správnou a bezpečnou aplikaci, jako je například ředění v rozprašovači a větrání místnosti.

Tak neváhejte a zkuste to!

Věřte nebo ne, ale s těmito triky a tipy se můžete snadno zbavit bez nutnosti vyvětrat oknem či spouštět digestoř. Tyto metody jsou jednoduché a účinné, takže se nemusíte obávat, že byste museli používat náročné nebo drahé prostředky.

Pokud jste milovníci smažených pokrmů, ale trápí vás zápach, který jejich příprava způsobuje, vyzkoušejte tyto tipy a triky. Zápach ze smažení už vás více nikdy nemusí trápit a můžete si vychutnat své oblíbené jídlo bez starostí.

Zdroj: Mix24.cz , healthline.com

Od Power Magazine

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související příspěvky